Den Grønne Rygrad har til formål at understøtte eleverne i grundskolens grønne dannelse ved at styrke den praksisnære klima- og bæredygtighedsundervisning med udgangspunkt i STEM-fagene. Derfor tilbyder vi forskellige værktøjer, viden og ressourcer til kommuner, lærere og elever i hele landet.
Materialebank
Den Grønne Rygrads materialebank er en samling af flere hundrede undervisningsmaterialer om klima og bæredygtighed. Materialerne er udarbejdet af forskellige aktører, og er alle frit tilgængelige på nettet. Vi har samlet og sorteret dem indenfor klassetrin samt Den Grønne Rygrads seks temaer: Energi, Fødevarer, Klima, Ressourcer, Natur og Sundhed og tilknyttet nøgleord til materialerne, så det er let at fremsøge relevante materialer.
Overbliksværktøj
I det grønne åben skole-værktøj her på hjemmesiden har vi kortlagt kommunernes eksterne undervisningsaktiviteter, der tilbydes grundskolens klassetrin og kan placeres indenfor temaerne Energi, Fødevarer, Klima, Ressourcer, Natur og Sundhed. Værktøjet giver altså overblik over jeres lokale, grønne muligheder og er især tiltænkt lærere, som en hjælp til planlægning og afvikling af forløb, der kan engagere eleverne i praksisnære og motiverende klima- og bæredygtighedsaktiviteter. I finder link til værktøjet i menuen øverst på siden.
OBS! Pt. kan værktøjet kun benyttes af de 20 kommuner, der var en del af Den Grønne Rygrads første projektperiode, men i løbet af 2025 vil det blive muligt at fremsøge forløb blandt alle landets kommuner.
Ressourcebank
I ressourcebanken finder du en række ressourcer og værktøjer, som kan supplere arbejdet med motiverende STEM-undervisning. Ressourcerne er bredt anvendelige; både i forhold til det konkrete arbejde i klasselokalet, undervisningsplanlægning, opkvalificering og i arbejdet med strategi. Du finder bl.a. Den Grønne Rygrads didaktiske grundlag samt vores metodeguide.
Webinarer
Her på hjemmesiden kan du også finde slides og videoer fra Den Grønne Rygrads afholdte webinarer og temamøder om bl.a. klima, bæredygtighed, åben skole, elevinddragelse og undervisning. Webinarerne kan fungere som opkvalificering eller inspiration til især grundskolelærere.