De nye samarbejdskommuner får adgang til de samme ressourcer, materialer og forløb her på hjemmesiden som alle andre, men får derudover en række særlige muligheder stillet til rådighed.
Kortlægning af kommunens grønne, praksisnære undervisningstilbud
Den Grønne Rygrad udfører en grundig kortlægning af samarbejdskommunernes grønne, praksisnære muligheder, som kommunerne modtager både digitalt og i plakatform. Denne kortlægning og plakaterne er særligt relevant for kommunens skoler, skoleledere og lærere, som vi gerne præsenterer kortlægningen for.
Kortlægning af kommunens politiske muligheder
Vi laver herudover en kortlægning af kommunens politikker og strategier indenfor klima, bæredygtighed og undervisning og analyserer kommunens muligheder for at understøtte elevers grønne dannelse og praksisnær klima- og bæredygtighedsundervisning. Denne kortlægning og dens anbefalinger til handling præsenteres i en rapport, der er særligt relevant for kommunalpolitikere, klima- og undervisningskonsulenter samt skolechefer.
Netværk og sparring
Samarbejdskommunerne bliver desuden en del af Den Grønne Rygrads nationale kommunenetværk og får herigennem adgang til en lang række webinarer, netværksmøder og konferencer. De får desuden løbende tilbudt særlige indsatser, der arbejder strategisk og systematisk med at styrke den praksisnære klima- og bæredygtighedsundervisning, og aktører i kommunen kan altid henvende sig til Den Grønne Rygrad, hvis de savner sparring eller rådgivning indenfor Den Grønne Rygrads fagområder.
Om samarbejdet med Den Grønne Rygrad udtaler Charlotte Clarén, fhv. innovations- og naturfagskonsulent i Hvidovre Kommune: ”Fra kommunal side kan vi se, at det kan hjælpe os til at sætte naturfag og bæredygtighed på dagsordenen – især blandt naturfagslærerne. Jeg har siddet meget med den platform, Den Grønne Rygrad arbejder med, og jeg tror, den kan skabe meget vidensdeling mellem lærerne og et godt overblik over, hvilke tilbud der findes i vores kommune.”