Om Den Grønne Rygrad

Den Grønne Rygrad har siden 2019 arbejdet for at gøre undervisningen i grundskolen mere praksisnær og motiverende og understøttet, at klima og bæredygtighed for alvor kommer på dagsordenen i landets skoler.

Den Grønne Rygrad er en indsats, der styrker praksisnær klima- og bæredygtighedsundervisning og den grønne dannelse af fremtidens generationer. I første projektperiode (2019-24) blev der indgået forpligtende samarbejder med 20 kommuner i hele landet. Sammen med de 20 kommuner fik Den Grønne Rygrad udviklet og afprøvet en metode til at skabe overblik over og udbrede praksisnær klima- og bæredygtighedsundervisning, som nu rulles ud til endnu flere kommuner. 

Det overordnede mål med Den Grønne Rygrads nuværende projektperiode (2024-27) er, at lærere i landets grundskoler får overblik over grønne, praksisnære undervisningstilbud i deres lokalområde, så langt flere elever oplever lokalt funderet, motiverende og virkelighedsnær klima- og bæredygtighedsundervisning. I den nye projektperiode er der nemlig givet støtte til en national udrulning af Den Grønne Rygrads overbliksværktøj, som I finder her på hjemmesiden.  

Desuden inviteres langt flere kommuner nu med ombord i Grøn Rygrad-netværket. Frem til 2027 har Den Grønne Rygrad fået midler til at udvide det nuværende netværk til 40 kommuner. Den Grønne Rygrad har også stort fokus på den lokale forankring ude på skolerne i hele landet. Du kan læse mere om, hvordan du kan bruge Den Grønne Rygrad nedenfor.

Den Grønne Rygrad er et projektsamarbejde mellem den grønne tænketank CONCITOs Klimaambassade og skolehaveforeningen Haver til Maver. Den Grønne Rygrad er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Billede1

Hvad kan kommuner, lærere og elever i hele landet bruge Den Grønne Rygrad til?

Den Grønne Rygrad har til formål at understøtte eleverne i grundskolens grønne dannelse ved at styrke den praksisnære klima- og bæredygtighedsundervisning med udgangspunkt i STEM-fagene. Derfor tilbyder vi forskellige værktøjer, viden og ressourcer til kommuner, lærere og elever i hele landet.

01 Halvbilleder Template 860X860px

Hvad får I som samarbejdskommune ud af Den Grønne Rygrad?

De nye samarbejdskommuner får adgang til de samme ressourcer, materialer og forløb her på hjemmesiden som alle andre, men får derudover en række særlige muligheder stillet til rådighed.

Billede_børn_grøntsager (2)

Hvad får I som samarbejdsskole ud af Den Grønne Rygrad?

I Den Grønne Rygrads nye projektperiode får lærerne adgang til endnu mere viden om deres specifikke, lokale læringsmiljøer. Det vil bl.a. ske ved, at kortlægningerne af lokale, grønne undervisningsforløb udbredes til 500 skoler i hele landet.